مسئولیت جوانان ایرانی در قبال پیام رهبری به جوانان غربی
نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی، که رسانه های غربی از آن به عنوان نامه غیرمنتظره یاد کردهاند الگوی خوبی است از دیپلماسی عمومی؛ گفتگوی بدون واسطه با مخاطب عمومی فارغ از رسوم و عرفهای واقعی یا خودساخته و دست و پاگیر دیپلماتیک. تبیین این الگو و بازفهم دیپلماسی عمومی در شرایط غلبه دیپلماسی لبخند که برخی مسئولان، هر هجمه سیاسی یا رسانهای و روانی را تنها با لبخندهای بینمک پاسخ میدهند، خود مجالی دیگر میطلبد.
اما این نامه به جز مخاطب اصلی از منظری متفاوت مخاطب دیگری هم دارد؛ این مخاطب کسی نیست جز جوانان مسلمان و انقلابی ایران. ما باید این سؤال جدی را از خود بپرسیم که چه وظیفهای در قبال این نامه و محتوای آن داریم. آیا این نامه به صرف صدور از سوی رهبر انقلاب به مقصود خود رسیده است؟
آیتالله خامنهای در نامه خود اشارهای دارند به شکسته شدن مرزهای جغرافیایی به وسیله ابزارهای ارتباطی؛ به نظر میرسد همین اشاره وظیفه ما را هم مشخص میسازد. استفاده از ظرفیت انواع ابزارهای ارتباطی نوین به ویژه شبکههای مجازی که اتفاقاً اصلیترین کاربران آن جوانان هستند، مهمترین اولویتی است که باید برای آن برنامهریزی و اقدام کرد. اکنون نیازمند اشخاص دغدغهمندی هستیم که نگاهشان به ابزارهای نوین ارتباطی فراتر از تفریح و گذران وقت و حضورشان در این شبکههای ارتباطی معطوف به برداشتن قدمی در مسیر صدور انقلاب و معرفی اسلام ناب باشد.
آشنایی و تسلط به زبانهای خارجی، عضویت فعال در شبکههای مجازی و برقراری ارتباط هوشمندانه، تدریجی، برنامهریزیشده و البته اعتمادآمیز با مخاطبان غیرایرانی مقدماتی است که تدارک آنها برای تحقق این رویکرد ضروری و فوری است.
مرحله بعدی پرداختن به موضوعاتی است که میتواند به آشنایی بیپیرایه مخاطب با اسلام منجر شود. از قبیل معرفی اسلام ناب و آموزههای مترقی آن که قطعاً مورد توجه بشر بحرانزده امروز خواهد بود یا منافع مشترکی که جبهه استکباری و صهیونیسم با تروریستهای به ظاهر مسلمان از اسلامهراسی میبرند یا نشر واقعیات درباره برخی حقایق که از سوی کارتلهای رسانهای غربی سانسور میشود و یا سؤال از این حقیقت مهم که حتی اگر هولوکاست ـ با همه ابعاد ادعایی ـ حقیقت داشته باشد چرا باید مسلمانان و فلسطینیان تاوان جنایات آلمان نازی را بدهند. حتی تصریح رهبر انقلاب نسبت به بیصداقتی و ناراستی سیاستمداران غربی نیز میتواند دستمایه خوبی برای گفتگو و تنویر افکار باشد.
در کنار آنچه گفته شد، حضور دانشجویان ایرانی مقیم خارج از کشور نیز ظرفیت دیگری برای پاک کردن غبار از چهره اسلام واقعی است. نکتهای که در پیام ایشان به نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا نیز مشهود است. دانشجویان متدین ایرانی با هر گرایش سیاسی، میتوانند ذهن جوانان دیگر کشورها را به حقایق پشت پرده اسلامهراسی متوجه سازند.
شرایط جدید عربستان بعد از مرگ ملک عبدالله، فرصت مناسبی است تا چهرهای متفاوت با آنچه تاکنون از اسلام به سبک بیغیرت سعودی و خشن طالبانی و داعشی ارائه شده است، عرضه شود. اکنون ما فرصت مناسبتری داریم برای معرفی اسلام ناب.
این یادداشت پیش از این در روزنامه شهرآرا، دوشنبه ۶ بهمن ۹۳ منتشر شده است.
این یادداشت در: ایرنا (خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران) به نقل از شهرآرا
دیدگاه ها